Maltepe-TV-Tamircisi-49x49

Sorunsuz Televizyon Teknik Servis Hizmetleri

Sorunsuz Televizyon Teknik Servis Hizmetleri

Teknolojinin kendini en çok gösterdiği alanlardan birisi de televizyonlar olmuştur. İnternet ile uyumlu ve farklı teknolojileri bünyesinde bulunduran televizyon modelleri oldukça büyük bir ilgi görüyor. Kartal tv servisimiz bünyesinde sahip olduğu teknoloji, özellikleri ve markası ne olursa olsun tüm televizyon modelleri için en kaliteli ve sonuca en yönelik teknik servis hizmetini sunacak potansiyele sahip durumdayız. Servisimiz sahip olduğu personel kadrosu ve deneyimi ile televizyonlarınız ile ilgili ihtiyacınız olan her türlü servis hizmetini sağlıyoruz. Kartal lcd tamiri hizmetimiz doğrultusunda sahip olduğunuz lcd özellikteki televizyonunuz ile ilgili özelliği parça değişimi, tamir ve montaj gibi hizmetleri son derece özenli ve profesyonel bir şekilde sunuyoruz. Servisimiz bünyesindeki bu hizmetlerden faydalanmak için gerek iletişim numaralarımız gerekse internet sitemiz üzerinde istediğiniz zaman randevu alabilirsiniz.

Maltepe TV Tamircisi
TV Tamircisi

Dünya Standardında Televizyon Teknik Servis Hizmeti

Servisimiz tarafından sunulan televizyon teknik servis hizmeti televizyonlarınızın teknolojik özellikler, markası her ne olursa olsun dünya standardında bir kalite anlayışı ve profesyonelliği ile birlikte sunuyoruz. Maltepe tv tamir hizmetimizin kalitesi ve niteliğine çok fazla güveniyoruz. Bu nendeler sunduğumuz tüm televizyon teknik servis hizmetleri garantili bir şekilde sizlere sunuluyor. Servisimiz tarafından sunulan Maltepe led tv tamiri hizmetimiz ile her türlü teknolojik özelliğe sahip led televizyon çeşitlerinin teknik servis hizmetini sağlıyoruz. Sunduğumuz yüksek kaliteli hizmet sayesinde artık tüm televizyon sorunlarına çözüm sunabilecek durumda bir hizmet anlayışımız bulunuyor.

akım-korumalı-priz-ler-49x49

Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım Korumalı Priz Nedir? İnsanların doğru bildiği yanlışlardan biridir. Fazla masraf etmeye gerek yok düşünülmekte ve akım korumalı priz kullanılmamaktadır. Sıklıkla yaşanan ani elektrik ve internet bağlantısı kopmaları kesintileri. Ani ve yüksek voltajla gelen akımlar sonucu patlamalar ve ufak çaplı yanmalar sıklıkla yaşanan ve göz ardı edilen durumlardandır. Ayrıca televizyon, uydu alıcıları,bilgisayar, akıllı telefonlar gibi birçok elektronik cihazlarımıza da büyük çaplı zararlar vermektedir. Kullandığımız cihazlarımızı daha verimli ve kaliteli kullanmamızı sağlamak ve uzun ömürlü olmasına sebep sağlayacak sebeplerden biri” Akım korumalı priz ” Gelişen teknolojiyle birlikte insan sağlığına faydası dokunacak cihazlardan biridir diyebiliriz.

 

Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım korumalı priz nedir? Kısaca ve net bir şekilde anlatacak olursak kendi küçük büyük mucizeler gösteren sizin ve cihazınızın ömrünü korumaya yarayacak organize edilmiş kurtarıcı bir mekanizma sistemine bağlı kaliteli ve korunaklı bir yardımcı anahtar elemandır.

Cihazınız prizdeyken gelen ani yüksek gerilime sahip elektriği sürekli sabit bir akım vererek gelen hızı ve şiddeti keserek, dalgalanmaya, akıma karşı koruyucu anahtar görevi görerek elektriği aynı hız ve akımda göndererek sizi ve cihazlarınızı korur ve ömürlerini uzatır.

Buradaki en önemli nokta cihazın yüksek akımdan oluşabilecek voltajdan ve bununla birlikte oluşabilecek küçük ya da büyük patlama ya da yangınları engellemektir. Yani; bu gibi ve benzeri ani akımlardan bir “Akım Korumalı Prizle” cihazlarınızı ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

 

Akım korumalı priz nedir

Akım korumalı priz neden kullanmalıyız

 

Akım Korumalı Priz Kullanmak Gerekli midir? Ne Faydası Vardır?

Bu prizi diğer prizlerden ve kullanımını gerekli kılan en önemli özelliklerden biri içerisinde ekstra bileşenler ve gelecek ani ve yüksek akımın değerini düşürmeye yardımcı bir mekanizma sistemi olan sigorta işlevi vardır. Bu sigorta sayesinde gelen ani akım cihazınızın zarar görmemesini sağlamak için akımın iletilmesini engeller. Bu sayede yüksek gerilimden ve ani akımdan “Akım Korumalı Priz “ile hem kendinizi hem de cihazınızı korumuş olursunuz.

Maddi açıdan tüm kullandığınız cihazlara bu “Akım Korumalı Priz” almak zor olduğunu düşüne bilirsiniz. Ama öncelikler arasında sizin kendi can sağlığınız varsa, sonraya sonra ya erteleyerek kaçılan yanlışlardan kurtularak bu gibi maddi değerlere öncelik tanıyıp manevi değerleri kaybetmeyin. Ve Akım Korumalı Priz en önce sık kullandığınız cihazlara uygulayarak başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu sebep den dolayı da Akım Korumalı Priz can güvenliğimiz için önemli ve gerekli bir ekipmandır.

 

Akım Korumalı Prizler Ve Çeşitleri

Hızlı ve alternatifli gelişen teknolojiyle artan bir taleple birçok çeşide sahip olan Akım Korumalı Priz Nedir ve çeşitleri 2’li, 4’lü, 6’lı ve USB portuna sahip ve uzaktan kontrolü sağlayan akıllı versiyonları bile artık mevcuttur. Bu USB portuna sahip olan gelişmiş özelliklere sahip olanlar akıllı Telefon, Tablet ve USB bağlantısı üzerinden şarj olan cihazlarınızı şarj ya da mobil uygulaması sayesinde bu sistem üzerinden prizinize gelen güç akışını kontrol edebilir ve belirlediğiniz zaman dilimleri arasında güç kontrolünü bir tıkla kontrol edebilirsiniz. Tabi ki de zaman ayarlı özelliğiyle de belirlenen zamandan sonra Akım Korumalı Prizlerin güç kaynağını kesip devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Akım Korumalı Priz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Akım Korumalı Priz Nedir ve her zaman dikkate alınması gereken unsurlardan biride malzemenin kalitesidir. Bu gibi kaliteli ürünler zaten fiyat açısından da kendini gösterir ve kaliteyi de fiyata yansıtır. Malzemeden sonra dikkat edilecek en önemli unsurda malzemenin akım değeri olan “Jule “ değeri önemli bir noktadır. Malzeme yanmaya ve patlamalara karşı korunaklı malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekiyor. Sonra “Jule” değeri yüksek olan prizler daha uzun ömürlü ve yüksek akıma karşı uzun süre dayanıklılık gösterir. Bunun yanı sıra “Jule” durumunu Led ışıkla gösteren versiyonları da daha tercih edilenlerdendir. Bu özellik sayesinde prizin akım korumasını yapıp yapmadığını kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Marka olarak da kaliteli ve kullanışlı, malzeme olarak da tavsiye edilecekler arasında;

– Philips Akım Korumalı Priz,

– Powermaster Akım Korumalı Priz,

– S-Link

Bu noktada yardımcı olabilecek malzemeler arasındadır.

 

Akım Korumalı Priz Kullanılması Gereken Cihazlar Nelerdir?

Öncelikli yaşam şartları maddi koşullar doğrultusunda tercih yapılmalıdır. İnsan bütçesine göre sıralama yapmalıdır. Tüm kullanım alanındaki prizlerde Akım Korumalı Priz Nedir ve kullanımı sizin ve sevdiklerinizle beraber cihazlarınızın yararına olacaktır. Tabi ki koşullar imkânın da bütçeyle alakalı olarak öncelikli olanlar Bilgisayar, Televizyon sıralamasıyla başlayıp Akıllı Telefon ve Tabletlerle devam etmek mantıklı ve gereklidir.

En önemli noktalardan biride güç kapasitesine dikkat etmek ve önem göstermek gerekiyor. Maksimum 2200w bir güce sahip olan bir cihaz prize takılı iken yüksek gerilim çekeceğinden priz gücünü tamamen kesecektir. Bunun için yüksek gerilimli cihazlara dikkat etmek gerekir. Mesela ütü, tost makinası, su ısıtıcısı gibi yüksek voltajlı cihazlar sigorta attırarak bağlantıyı kesecektir. Bunun için Akım Korumalı Priz alınacağı zaman KARDEŞLER ELEKTRONİK size kaliteli bir güvenilir satış ve bilgilendirmeyle en iyi bir şekilde yardımcı olabilir, talebinize nitelikli ve kaliteli cevap verirler.

 

Maltepe-Uydu-Anten-Arıza-2-49x49

Doğru Çanak Anten Seçimi

Doğru Çanak Anten Seçimi

Kaliteli bir uydu yayını için doğru çanak anten seçiminin yapılması gerekiyor. Özellikle kişiler konu hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadığından dolayı zemin için uygunsuz olan çanak anten seçimi yapabiliyor. Bir süre sonra olumsuz hava koşullarından dolayı kişilerin çanak anten konusunda kötü bir haber alması söz konusu olurken, bu durum aynı zamanda maddi problemleride ortaya çıkarıyor.

Çanak anten seçimi yaparken çanağın konulacağı yerin hesabının doğru bir şekilde yapılması lazımdır. Eğer çanak balkona konulacaksa daha çok geniş yapıdaki çanaklar seçilebilir. Eğer çatı için düşünülüyorsa ofset yapıdaki çanakların tercih edilmesi daha doğru bir hamle olacaktır. Balkonlarda kullanılan çanakların boyutu 70 cm, çatılardaki antenlerin boyutu ise en fazla 100 cm olmalıdır. Özellikle çatı için seçilen çanaklarda ideal boyutun ise 80 cm olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu adımlara dikkat edildiği takdirde çanak anten için doğru bir seçim yapılabilir. Bu nedenle iyi bir araştırma sürecinden sonra bu ürünün alınması daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Doğru Çanak Anten Seçimi

Doğru Çanak Anten Seçimi

 

ÇANAK ANTEN SEÇİMİ VE KURULUMU

Çanak antenin ne şekilde olacağına karar verildikten sonra, asıl zor bölüm başlamış olur. Çanak anten kurulumu oldukça zorlu bir iş olurken, bunu sadece işinde uzman olan kişilerin yapması önerilmektedir. Yoksa tehlikeli ve kişileri maddi anlamda zarara uğratacak olan görüntülerin ortaya çıkması kaçınılmaz bir hale gelebilir.

Çanak kurulumu için aparatın askı aparatına geçirerek bu şekilde cıvataların sıkılmasını sağlayın. Daha sonra çanağın üst kısmında yer alan bağlantı aparatına takarak tekrardan sıkı bir şekilde cıvataları sıkın. LNB’yi çatal kısma yerleştirilerek monte işlemini tamamlayın. LNB cihazının bu işlem sırasında son derece düz bir yapıya sahip olduğuna emin olmalısınız. Eğer buna dikkat etmezseniz sinyal gücünde önemli şekilde kırılmalar meydana gelebilir. Daha sonrasında ise kablonun 4 cm ucundan kesin. Örgü telleri geriye yatırın kablonun açılmasını sağlayan ve bakır teli karşınıza alın. Bir bant yardımıyla f connectorü alt kısımdaki tellerin içine kapsayacak şekilde bantlayın. F connector ve LNB bağlantısı yaparak, uydu ile bağlantı gerçekleştirip işlemin sonlanmasını sağlayın.

Son Teknolojik Donanımlarla Televizyon Teknik Servis Hizmeti

Yeni Nesil Televizyonlar

Yeni nesil televizyonlar günümüz dünyasında ailece eğlencenin bir numaralı kaynağıdır. Akşamların vazgeçilmezi olan televizyonlar bugünlerde o kadar yaygındır ki televizyonsuz bir hane bulabilmek için detaylıca bir arama yapmak gerekirdi. Hal böyle olunca televizyonun sağlığı ve kalitesi gibi etkenler çok daha büyük bir önem arz ediyor. Televizyon sektörü de sürekli olarak buna uygun olarak gelişmeye daha özellikli televizyonlar yapmaya çalışıyor. Yıllar boyu gelişen teknolojiler televizyonlar ile buluşuyor ve evimize çok daha donanımlı makineler giriyor. En basitinden eski tip tüplü televizyonlar ile çok büyük bir yer kaplayan televizyonlar yeni teknolojiler ile tabiri caizse kâğıt gibi oldu ve evlerimize şıklık katmak için bile kullanılabiliyor.

Yeni Nesil Televizyonlar

Yeni Nesil Televizyonlar Smart TV’ler

Bu tip televizyonlar teknoloji ile birlikte televizyonlarımıza da artık belli yazılımların yüklenmesi ve bilgisayar gibi internete bağlanması prensibine dayanıyor. Aslında ilk olarak Smart TV patenti 1994 yılında alınmış. İlk olarak televizyonlara uygulanması ile 5 yıl sürdü. Bu televizyonlar aynı kişisel bilgisayarlar gibi USB bellekler üzerinden video oynatma yeteneğine sahip. Aynı şekilde Youtube gibi internet sitelerini kullanarak da video izlemek mümkün. Televizyondan sosyal medya sitelerine erişim de avantajları arasında. Hatta ve hatta televizyonunuz ile çeşitli oyunlar oynamak dahi mümkün.

HD, UHD, 4K Televizyon

Televizyon ile ilgili önemli kriterlerden birisi de çözünürlüktür. Teknolojinin gelişmesi tabi ki bunu da etkiledi ve zamanla HD, UHD ve 4K çözünürlüklerde görüntü sunabilen televizyon ortaya çıktı. Giderek filmlerin ve programların kameraların gelişmesi ile birlikte daha kaliteli görüntüler ile kaydedilebilmesi sizin de bu kaliteli görüntüyü gösterebilecek kalitede bir televizyonunuzun olmasını gerektiriyor. Şu anda neredeyse son çıkan film ve programların tamamı UHD kalitesiyle çekilebiliyor ve eğer yeterli ekranınız var ise kolaylıkla bunları görüntüleyebiliyorsunuz. Birkaç yıl içinde bunun tam 4 kat daha kaliteli olan 4K çözünürlük için de söz konusu olacağına dair hiçbir şüphe yok.

LED, OLED, QLED Televizyon

Bu gibi terimler ise televizyon ekranının görüntüyü nasıl verdiği ile alakalı denilebilir. Kısaca belirtmek gerekirse LED televizyon için ekranın küçük LED lambaları ile görüntü verdiği ve bunun büyük bir enerji tasarrufu ve kalite sağladığı söylenebilir.

4k Televizyon Mu 3D Televizyon Mu?

4k Televizyon Mu 3D Televizyon Mu?

Eski nesil tüplü televizyonların hayatımızdan ayrılması ile hayatımıza televizyonlar ile ilgili bir sürü yeni terim girdi. Bunların arasında en çok dikkat çeken 4k televizyonlar, smart televizyonlar veya 3D televizyonlar. Bu tip televizyonlardan önce LED ve plazma televizyon gibi diğer çeşitler de vardı. Ama bu tip televizyon çeşitleri çok hızlı gelişen teknolojinin kurbanı olarak yerini yukarıda belirttiğimiz televizyon çeşitlerine bıraktı. Öncelikle HD ve Ultra HD gibi tanımları tanımakta fayda vardır. Açılımı High Definition olarak ifade edilen ve Türkçe çeviri olarak da yüksek çözünürlük anlamına gelen HD adından da anlaşılacağı üzere görüntü kalitesinin yüksek olmasını ifade etmek için kullanılır. Genel olarak 720 piksellik bir çözünürlük HD olarak ifade edilebilir. Ultra HD denilen çözünürlük seviyesi ise bunu bir seviye daha yukarı taşıyarak 1080 Piksellik bir kalite sunabiliyor. Son olarak değer son teknoloji ürünü olan ve aynı zamanda fiyatları da en yüksek olan televizyon çeşidine. 4K televizyonlar bize en yüksek görüntü kalitesini sunabilen ekranlara sahip. Peki, bu kadar paraya değer mi?

4k Televizyon Mu 3D Televizyon Mu?

Neden 4K Televizyon?

4K televizyonların çözünürlük avantajlarının yanı sıra birçok farklı avantajı bulunabilir. Örneğin televizyona daha yakına oturabilir ve daha yakından daha net bir görüntü alınabilir. Oran olarak ekranın 1,5 katı kadar bir uzaklıktan rahatlıkla maksimum çözünürlüklü görüntüyü alabilirsiniz. 4K ve 4K OLED televizyonların çözünürlük değerleri ultra HD televizyonlara göre 4 kat daha yüksek olduğundan görüntüleri gayet net bir şekilde alabilirsiniz. 3D görüntüleri de bu şekilde oldukça net bir şekilde almak mümkün oluyor. 4K yayınların yavaş yavaş yaygınlaşması ile de test yayınları haricinde çok keskin çizgileri olan ve şimdiki görüntülerle karşılaştırılamayacak kadar net görüntüler 4K televizyonlar ile evlere girecek. 4K televizyonlarınızla 4K olarak şekilmiş televizyon şovlarını evinizin içindeymiş gibi izleyebileceksiniz. Daha şimdiden bu tip televizyonlara özel tamir seçenekleri geliştirilmeye başlandı. Zaten plazma televizyonlardan çok fazla teknik anlamda farklı olmadığı için tamir konusunda büyük sıkıntılar olmayacaktır. Bu bakımdan 4K televizyonlar için çok büyük bir sorun bulunmuyor.

LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri

LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri

Birçoğunuzun oturma odalarını süsleyen LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri hakkında bilgi sahibi olmak için harika bir yazı ile karşınızdayız.

LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri

LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri

LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri

Aşağıda birçok pratik çözümü göreceksiniz fakat bazı durumlarda uzman bir çözüme başvurmalısınız. Bu alanda yetkili tv tamircisi ile görüşmeniz sizin için en uygun çözüm yolu olacaktır.

LCD TV Geç Açılma Sorunu

En çok karşılaşan sorunlardan biri olan geç açılma sorunu, her geçen hafta sürenin artmasıyla devam eder. Bu arızanın en büyük nedeni power kontrol ünitesinden kaynaklanmaktadır. Bu ünitede bulunan elektrolitik kondasatörlerin yaşadığı değer kaybının sonucu olarak gerçekleşir. Böyle bir durumla karşı karşıyaysanız tek yapmanız gereken servisi aramanızdır çünkü erteleme ve gecikme durumunda Ana karta hasarlara neden olabilir. Ana karta yaşanan bir hasar size daha maliyetli bir şekilde geri dönecektir. En yaygın LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri ile devam edelim.

LCD TV Ekran Kırılması

Çok yaygın karşılanan sorunlardan biri LCD TV ekranın kırılması yahut çatlaması olayıdır. LCD TV’ler likit kristal ekran olarak tasarlandıkları için oldukça hassas bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden herhangi bir cisim çarpması ile kırılma ve çatlama olasılığı yüksektir. Eğer ekranınız kırıldı ve açılmıyorsa çöpe atmanızda fayda var çünkü çoğu zaman LCD TV ekran tamiri satın alma fiyatınıza eşit yahut daha maliyetli olabilir.

LCD TV Ekranın Yarı Karanlık Yarı Aydınlık Olma Durumu

LCD TV’lerde en çok karşılanan sorulardan bir diğeri de ekranın yarısında görüntü varken diğer yarısında görüntünün yansıtılmasında aksama olmasıdır. Bu arızaların en büyük nedeni T-con karta yaşanan sorundan kaynaklı olarak gelişir. Tamiri mümkündür. Tek yapmanız gereken teknik servisi arayarak yardım almak olacaktır.

LCD TV Çalıştıktan Sonra Kapanıyor

LCD TV iki sebepten dolayı çalışırken kapanır. Eğer belirli aralıkla kapanıyorsa örneğin her 30 dakikada bir ya da her saat başında tek yapmanız gereken kumandanızın yardımıyla menü tuşuna giderek otomatik kapanmayı iptal etmek olacaktır. Sorun eğer otomatik kapanma zamanlayıcısının bir sonucu değilse devreden kaynaklıdır. Devrelerden biri aşırı ısınınca LCD televizyonunuz kendini kapatıyor olabilir. Bu durumla karşılaştığınızda teknik servisinizi arayarak yardım alabilirsiniz. En sık karşılaşan LCD TV Teknik Sorunlar ve Çözümleri bunlarla sınırlıdır. Burada yazanlar hariç bir sorununuz varsa kesinlikle uzmanından destek almanızda fayda var.

 

LCD ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

LCD TV ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

Televizyon alacakken hep bir ikilem arasında kalırsınız. LCD TV ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir? Sorusuna kadar gider. Bugün sizler için aydınlatıcı bir yazı hazırlayacağız. Bu sayede hem alırken hem de servis zamanı geldiği zaman kazanmış olacaksınız.

LCD TV ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

LCD TV ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

LCD Nedir?

LCD Televizyonlar en basit haliyle sıvı kristal ekrandan yapılma, görüntüyü yansıtma aracı şeklinde tanımlanabilir. Sıvı kristal ekran özelliği sayesinde sıvının ışığı geçirmesi ve önüne eklenen flitlere sayesinde görüntüleri sizlerin huzuruna sunar.

Plazma Nedir?

Plazma ekranların büyük kısmı, tüplü ekranların çalışma yapısı ile aynıdır. Fakat burada tek bir ayrıntı onların daha kaliteli görüntü vermesini sağlar. Yassı hafif bir yüzeyin üstüne milyonlarca cam kabarcığı matrisleyerek kaplama işlemi uygulanır ardından fosforla kaplanarak harika görüntüleri, siz kullanıcılarına sunar.

LCD TV ve Plazma TV Arasında Kontrast ve Parlaklık Farkları;

Yüksek kontrast değeri daha parlak bir görüntü anlamına gelir. LCD TV’ler için geçerli olan kontrast değeri en düşük model için 500 cd/m2 civarındadır.

Plazma ekranlar ise çok rahatlıkla yüksek kontrat değerlerine çıkabilir. Ortalama en küçük kontrast değeri 10000:1 civarındadır. Bu sayede LCD TV’lere karşın Plazma TV’lerden çok daha parlak görüntüler alabilirsiniz.

LCD TV ve Plazma TV Arasında Enerji Tüketimi Farklılıkları

LCD TV aha çok ekonomiktir. Daha düşük enerji tüketerek faturalarınızın hafiflemesine destek olurlar. Tabi ki performans açısından da kayıp yaşarsınız.

Plazma TV’ler yüksek görüntü kalitesi, yüksek performans nedeniyle daha fazla elektrik tüketmeye meyillidir. Bu yüzden daha az enerji tüketimi daha ekonomi bir cihaz arıyorsanız. LCD TV’ler sizin için uygun alacaktır. Servis ve hizmet bakımından maliyetler için bize ulaşabilirsiniz.

LCD TV ve Plazma TV Arasında Renk Derinliği

LCD TV içinde bulunan gri renkler yüzünden renk daha soluk gözükür. Bu sayede görüntüden, renkten ödün vererek yansıtılır sizlere lakin standart bir kullanıcı için tüm bunlar bir sorun teşkil etmez.

Plazma TV’lerin üretimi kullananlara maksimum renk ve görüntü deneyimi sunmaktır. Bu yüzden LCD’ye oranla çok daha kalitelidir.

 

Çanak Anten Ayarı Doğru Şekilde Nasıl Ayarlanır?

Türksat üzerinden yayınların izlenebilmesi için çanak anten, uydu alıcısı ve LNB ihtiyacı bulunuyor. Bunlar bulunmadan ise ilgili yayınların izlenmesi mümkün değildir ve çanak anten ayarı doğru yapılmaz ise seyir zevkiniz yarıda kesilebilir. Ülkemizde daha önceki dönemlerde analog sistem yaygın bir şekilde kullanılırdı. Analog yayınlarda ayar olarak küçük sapmaların yaşaması televizyonun izlenmesi açısından herhangi bir soruna neden olmazdı. Sadece karlı havalarda televizyon izlemek biraz sıkıntılı olurdu.

Analog yayından dijital yayına geçilmesi ise sinyal göndericinin doğrudan uyduya odaklanması gerekir. Özellikle küçük sapmalar bile sinyaldeki kalitenin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Bu nedenle çanak anten ayarı yapılarak titizlikle kurulum işlemine geçilmesi gerekmektedir. Sorunsuz bir yayının sağlanması adına uzman ekipten yardım almanız bu konuda tam olarak beklediğiniz sonuçların alınmasına neden olur.

Çanak Anten Ayarı Doğru Şekilde Nasıl Ayarlanır?

Çanak Anten Ayarı Doğru Şekilde Nasıl Ayarlanır?

Çanak Anten Ayarı Doğru Şekilde Nasıl Ayarlanır?

İlk olarak ayarı sağlayabilmek için uydu alıcı ve televizyonun gerekli olan bağlantılarının yapılması lazımdır. Bunun için çanak antene LNB cihazınızın bağlanmasını sağlamalısınız. Kablo yardımıyla bu iki cihazın bağlamasını sağlayın. Kablonun kalitesi sinyalin daha iyi bir şekilde alınmasına neden olur. Bu nedenle daha iyi bir görüntü kalitesi için kaliteli kablolar kullanmanız iyi olacaktır. Bağlantının hemen ardından ise elektrik bağlantılarını yaparak cihazların çalıştırılmasını sağlayınız.

Çanak anten ayarı ise sol-sağ veya aşağı-yukarı yaparak yapılmalıdır. Bu nedenle anteninizi son derece iyi bir şekilde kontrol edebileceğiniz bir yerde bulunmalısınız. TV ekranı üzerinde sinyal seviyelerini gördükçe çanak anteni bu bağlamda hareket ettirmeye devam edin. Ekranda eğer sinyal seviyesi yüksek olarak görülüyorsa çanak antenin vidalarını sıkarak sinyal seviyesini kontrol altına alın. Daha sonrasında ise LNB ayarlarını yapılandırmak için harekete geçebilirsiniz. Sağa ve sola doğru bu cihazı hareket ettirerek yüksek sinyal seviyelerine ulaşınca vidaları sıkın. Böylelikle sinyal konusundaki bütün sorunu kökten çözmüş olacaksınız.

Eğer bütün işlemleri yapmakta zorluk yaşıyorsanız ve gerçekten bu alan ilgi alanınıza pek girmiyorsa fazla zahmete girmeden doğrudan Kardeşler Elektronik’e ulaşmanız doğru olacaktır. Uzman ekibi ve bilgisi sayesinde çanak anten ayarı konusunda her daim zevkle yanınızda olacak bir isimdir.

Televizyon Sorunları

Televizyon Sorunları

Televizyon son zamanlardaki insan aktivitelerini dolduran, bütün boş vakitlerin vazgeçilmezi olan bir hale gelmiştir. Bu bakımdan televizyon sorunları zannedildiği kadar büyük bir sorun değildir. Bu yüzden bu sorunların çözümünü bilmek oldukça önemlidir. Bir başka mevzu getirilen bir ismin gerçekten uzman olup olmadığıdır. Çünkü televizyon ve uydu sorunları genellikle iç içedir ve her iki alanda da uzman bir ekip olmadan çözüm mümkün olmayabilir. Dolayısıyla bu usta seçimi oldukça önemlidir. Profesyonel, garantili servislerin tercih edilmesi fazlasıyla önemlidir.

Televizyon Sorunları

Televizyon Sorunları

Nasıl Bir Servis Seçmeliyim?

Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı servis tercihi çok önemlidir. Yetkili servis ve profesyonel bir ekip olması çok önemlidir. Ekip içerisinde birden fazla alanda donanımlı kimselerin olması önemlidir. Çünkü bazen bir sorunun neden kaynaklandığını bilmek o kadar da kolay olmuyor. Televizyon, uydu ve çanak ayrı ayrı bilgi ve uzmanlık isteyen alanlardır. Televizyon sorunları ve aynı zamanda ilk kurulumu bilgili insanlar tarafından yapılması gereken uygulamalardır. Aynı şekilde bazı sorunlar da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu tip klasik sorunların çözümü o kadar da zor olmuyor fakat öte yandan bazı sorunlar çok ender karşılaşılan ve çözümünün de o kadar kolay olmadığı sorunlar da olabilir.

Sık Karşılaşılan Televizyon Sorunları

Bu tip sık karşılaşılan birkaç sorun mevcuttur. Bu sorunlar aslında çözümü oldukça kolay olan ve kişinin servise ihtiyaç duymadan da çözebileceği sorunlardır. Örneğin televizyonunuz kapanıp ve sonrasında da bir daha açılmıyorsa ilk olarak kontrol etmeniz gereken şey televizyonun elektrik bağlantısını kontrol etmektir. Belki elektrik bağlantınız ile ilgili bir sorun olabilir. Bu esnada bütün kabloları kontrol etmeniz tavsiyemizdir. Fakat eğer ne yaparsanız yapın televizyonunuzu açamıyorsanız teknik servisten yardım almak en doğrusu ve faydalısı olacaktır.

Bir diğer sorun olarak da eğer sinyal yok yazısı alıyorsanız kontrol etmeniz gereken bir şeyler var demektir. Bu sorun birden fazla sebepten kaynaklanabilir. Bu çanak antenden televizyon yayınının sinyalini alamadığınızı gösterir. Sizin yapmanız gereken şey anten kablolarınızı kontrol etmek olabilir. Eğer bu size çare olamadıysa belki de kanallarını güncel değildir. Yani frekanslarda hata vardır. Bunun çözümü için de kanal taraması yapmanız mantıklı olacaktır. Eğer bütün bunlara rağmen sonuç değişmediyse sorun tüner girişinizde veya antende olabilir. Bunun için mutlaka bir yetkili servis ekibi ile görüşmelisiniz.

Eğer televizyonunuz bir süre çalıştıktan sonra kendi kendine kapanıyor ise bunun iki anlamı olabilir. Birincisi televizyonlarda işlem yapılmadığında belli bir süre içerisinde kendini kapatıcı bir zamanlayıcı bulunmasıdır. Bunun kontrolü için ayarlar sekmesini kontrol etmelisiniz. Fakat eğer bu ayar kapalı ise devrelerinizde sıkıntı olabilir. Devrelerden birinin aşırı ısınması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda acil bir teknik servis desteği almanız gerekir.

Bahsedilenin dışında sorunlarda teknik servis çağırılması en doğrusu olacaktır. Biz burada teknik destek almadan da çözebileceğiniz birkaç sorundan bahsettik fakat bunlar dışında ciddi sorunlar kendi başınıza yapabileceğiniz işler değildir.

Anten ve Uydu Kurulumu

Anten ve Uydu Kurulumu Doğru Şekilde Nasıl Yapılmalıdır?

Anten ve uydu kurulumu kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konulardan biri halindedir. Konudan iyi bir şekilde verim alınabilmesi için, dikkatli ve doğru bir şekilde işlemin gerçekleştirilmesi gerekir.

İlk olarak anten direğinin yerleştirilmesi için uygun yer arayışına girilmelidir. Zemin son derece önemli bir konu olduğundan dolayı bu konuda iyi bir araştırmaya gidilmesi gerekir. Sert bir zeminin tercih edilmesi, bu konu hakkında daha iyi bir sonucun ortaya çıkmasına neden olacaktır. Beton, çatı, duvar kenarları gibi herhangi bir engel bulunmayan yerler seçilmelidir.

Kuruluma başlanmadan önce uydu ile çanak anten arasında bir objenin olup olmadığının incelenmesi gerekir. Zira sinyal gücünün olumsuz bir şekilde etkilenmesi mümkün bir hale gelebilir.

Maltepe TV Tamircisi

Anten ve Uydu Kurulumu

Öncelikli olarak yapılması gereken şey “L” adı verilen direği duvara yerleştirmektir. Direk tabanının altında bulunan deliklerin işaretlenmesine geçilir. Daha sonra matkap yardımıyla duvara açılan deliklere uygun bir matkap ucu kullanılmalıdır. Bunun için en uygun dübel ise 10 mm çapındaki çelik dübeldir. Çanak anten kurulumu işleminin özellikle daha iyi bir şekilde tamamlanabilmesi için, plastik olan dübellerin kullanımından kaçınmak gerekir.

Duvara açtığınız dört deliğe dübelleri yerleştirdikten sonra, çekiç yardımıyla dübellerin iyi bir şekilde bu deliklere yerleştirilmesini sağlayın. Dübellerin aracılığıyla daha sağlam bir şekilde işlemin tamamlanması sağlanmış olacaktır. Ardından L direği duvara montelemeli ve çanak antenle birlikte montaj işlemini tamamlamalısınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise çanağı yönlendirmeniz gerekir. Uydu kurulumunda ise yatay derecesi, Lnb derecesi ve yükseklik dikkate alınması gereken konular arasındadır.

Son derece dikkat gerektiren ve titiz bir şekilde devam edilmesi gereken uydu ve anten kurulumu işlemlerinde hataya sebebiyet vermemek için, konunun işin uzmanına bırakılması doğru olacaktır. Bu sayede tam olarak hizmetten beklenen sonuçları alabilir ve kesintisiz şekilde TV keyfinize devam edebilirsiniz. Bunun için beğenilen sonuçlar ortaya çıkaran Kardeşler Elektronik, uydu ve anten kurulumu için bir telefon kadar yakınınızda olacaktır. Dilediğiniz her an kurulum için arayabilir ve işlemlerin en kolay haline gelmesini de sağlayabilirsiniz.